divendres, 29 de gener del 2010

ud5:IDENTIFICACIÓ DE LA CARN DE VACU, CLASSES I PRELABORCIÓ:

La setmana pròxima començarem la ud5, que tracta sobre la carn de vacu. Seguint l'esquema establert per a les darreres ud., definirem què és la carn de vacu, en direm les seues característiques de qualitat i nutricionals, establirem una classificació atenent a le seua edat, vorem la presentació comercial, el despecejament, hem de saber identificar cada peça, la seua situació anatòmica, les seues característiques atenent a la duresa i tendresa, i, molt important, saber aplicar-li a cada peça la tècnica culinària més apropiada. També ens endinsarem en les peces amb denominació pròpia, que en són moltes. Al llarg de la ud. us passaré una presentació power-point amb el despecejament d'una mitja canal, molt interessant. Ja teniu la ud per a descarregar-la. També us deixe una imatge de la vaca, amb totes les peces de carn que presenta. Hem d'agrair-li a Maria Mulet, alumna del IES Llopís Marí de Cullera que ens fera la imatge, per a que vegueu que important és la vostra participació en el bloc, al final tots ens beneficiem. Salut i molt bon cap de setmana.

1 comentari:

Unknown ha dit...

No voldria malcorar, però els noms de les peces de carn del vedell no són correctes. Barregen noms en castellà i català (morcillo, carrillera ...) altres no corresponen... Pense que deuria ser més seriós.

Publica un comentari a l'entrada