dimecres, 19 d’octubre del 2011

Denominació d'Origen Paella Valenciana


La Conselleria d'Agricultura ja ha donat el vist i plau a la 'paella valenciana tradicional amb Denominació d'Origen Arròs de Valencia', una recepta estandarditzada que serà presentada públicament en les pròximes setmanes. Des d'ara, qualsevol restaurant que vullga servir l'autèntica 'paella valenciana' amb este nom i cognoms deurà utilitzar deu ingredients bàsics i no altres: oli, pollastre, conill, 'ferraura', 'garrofó', tomaca, aigua, sal, safrà i arròs. Hi haurà un comitè de certificació que tindrà la seua seu en la DO Arròs de València i vigilarà que es complisca la normativa. A més, cada paella portarà en l'ansa un cartó a manera de segell de qualitat, amb un número de sèrie i els ingredients utilitzats.

Variants amb ànec o caragols

Amb tot, la nova marca admet l'existència de variants sobre la versió més ortodoxa d'esta icona gastronòmica. Així, junt amb els deu ingredients bàsics s'accepta l'ús d'elements propis de diferents zones. A Benicarló, per exemple, s'incorpora la carxofa. La paella en l'Albufera no és el mateix si no se li afig ànec. El pebre roig, propi d'arrossos de peix, també és habitual en la paella de pollastre i conill en moltíssimes llars. El mateix que ocorre amb l'all. I amb els caragols o el romer. Estes variants sobre el model estàndard també seran acceptades dins de la denominació d'autèntica 'paella valenciana'. Però tot el que s'isca d'estos paràmetres haurà de cridar-se 'paella de...', mai 'paella valenciana'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada