dimarts, 14 d’abril del 2009

ud9.IDENTIFICACIÓ DELS DESPULLS CLASSES I PRELABORCIÓ:

En esta ud parlarem sobre els uns productes anomenats despulls, menuts, menudències, casqueria, que presenten un cert interés culinari.
Sang, cervells, fetges i cors. Segons els adeptes a este tipus de menjar, l'aspecte que oferixen no fa justícia al seu deliciós sabor. Al cap de l’any, es consumixen en el nostre país uns 59 milions de quilos. Morelles al cava o “sandvitxs” laminats de sang són alguns dels sorprenents plats que oferix la nova cuina. un plaer per a molts paladars trobar manetes de porc amb bolets, boines confitades, morelles de corder en salsa… açò ha ajudat molt que este sector torne a trobar-se en bona posición.
A simple vista, res que tinga a veure amb la casqueria pareix molt abellidor i, no obstant, una vegada que es proven, pocs poden resistir-se al seu exquisit sabor. Només cal veure el gran nombre de restaurants i bars que inclouen el fetge, les manetes o els cervells en les seues cartes. Inclús apareixen en els menús dels locals més moderns. La veritat és que convertir les interioritats dels animals en menjar i fins en deliciosos menjars desperta en alguns prou menyspreu, mentres que altres consideren que es tracta de mossos molt suculents.
A pesar dels moderns plats que es preparen amb la triperia, no es tracta d'un descobriment actual, ni tan sols van nàixer en els escorxadors que freqüentaven els nostres iaios en els pobles. Ja a Roma els tenien com a menjars exquisits, i va ser en el segle XIII quan els mercats de ramaders els van començar a comercialitzar. Tampoc els despulls de la carn són els únics que es mengen. Les vísceres del peix són un plat poc conegut però molt sol•licitat, igual que els budells d'abadejo, el fetge de rap i inclús les despulles de la tonyina.
En esta unitat didàctica s’exposen els diferents tipus de despulls així com les seues característiques i els seus usos culinaris. Salut i Gana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada