dilluns, 6 d’abril del 2009

Cuina i cinema

Encetem una nova secció al bloc que anomenaré "Cuina i Cinema", aprofitant que s'acosten les vacances de Pasqua i, que de ben segur, tindreu una estoneta per a gaudir d'alguna pel·licula.Us presentaré un seguit de pel·lícules amb el denominador comú de la cuina com a eix principal; filmacions actuals i clàssiques que garanteixen una bona estona i potser algú agafa alguna idea per a dur-la a la pràctica. La llista de pel·licules la podeu trobar a la barra lateral, sota "la meua llista de blocs"
Començarem aquest viatge per la producció Grega: A touch of spice, ( 2003) i traduïda al espanyol com a: Un toc de canyella; del director, també Grec, Tassos Boulmetis. La història ens situa en la vida de Fanis , que després de més de 30 anys de separació prepara l’arribada del seu padrí Vassilis, un filósof cuiner , a Atenes. Aquesta espera el porta a recordar els consell del seu padrí en els primers cuinats i la vida del seu primer amor, la deportació de la comunitat grega d’Istanbul o els preàmbuls de la boda del seu oncle. Però una malaltia impedirà aquest encontre, essent Fanis qui ha de sortir a retrobar el seu passat . Així és la vida i l’amor, com la funció de les espècies de cada plat que estan allà però no es veuen.
Alguna de les crítiques a esta pel·licula les podeu llegir a http://www.labutaca.net/films/26/atouchofspice1.htm
La ficha tècnica:
Direcció y guió: Tassos Boulmetis.
País: Grecia.Año: 2003.Duración: 108 min.
Génere: Comedia dramática.
Interpretació: George Corraface (Fanis Iakovides), Ieroklis Michailidis (Savas Iakovides), Tamer Karadagli (Mustafa), Renia Louizidou (Soultana Iakovidou), Basak Köklükaya (Saime), Tassos Bandis (Vassilis), Stelios Mainas (Tío Aimilios), Markos Osse (Fanis niño), Thodoros Exarchos (Doctor).Producción: Lilly Papadopoulou y Artemis Skouloudi.Música: Evanthia Reboutsika.Fotografía: Takis Zervoulakos.Montaje: George Mavropsaridis.Dirección artística: Olga Leontiadou.Vestuario: Bianca Nikolareizi.
Estreno en Espanya: 19 Novembre 2004
Per a fer boca mireu el trailer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada