dimarts, 29 de setembre del 2009

LA TÈCNICA DEL TALL A LES HORTALISSES

Dins del món de la cuina, els talls és una de les tècniques més importants i cumplixen funcions bàsiques: redueixen els aliments a petites dimensions, i contribueixen a guarnir la presentació dels plats en l’apartat estètic. La técnica de tall ve donada per una destresa i habilitat en el maneig del ganivet que s’assoleix amb la pràctica. S’ha de practicar molt per a poder aconseguir una bona técnica de tall.
Són ben coneguts el tall en juliana, brunoisse i en moirepoix. També em podem trobrar d’altres com la paisana o el “chiffonade”, una incisió específica per a fulles com l’enciam, els espinacs o les bledes. Es du a terme enrotllant les fulles netes i retallant-les en tires entre un i tres mil•límetres d’ample.
Hi ha talls que s’usen específicament per a tallar les patates. Uns d’ells són el tall palla, xips i en reixeta , que es realitzen amb la mandolina. Espanyola, bastó, puente nuevo, batalla, en són d'altres. E n la següent imatge podeu vorer una mandolina de cuina.

Podeu descarregar-vos un document on us faig una relació de talls amb la seua definició i acompanyats de il·lustracions.
També us podrà ajusar a aprendre'n un poc més si mireu els videos següents.SALUT I GANA, I BONES FESTES A LA GENT D'ENGUERA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada