dijous, 24 de setembre del 2009

ud: Maquinària, bateria, ferramenta i utensilis

Esta ud tracta de la maquinària, la bateria, la ferramenta i els utensilis, elements necessaris a la cuina, sense els quals la nostra tasca de cuiner no seria possible. Als establiments de restauració és necessari l' ús d'aparells bàsics per a cuinar, conservar i preparar. El seu coneixement s'adquirix amb una instrucció teòrica, que us ve donada a estos apunts, l'experiència que proporciona la pràctica, que podreu adquirir al llarg d'este curs, i uns continua informació dels avanços tècnològics, que us permeta conèixer i seleccionar el que considereu mès idòniis.
En primer lloc es deuen conèixer els grans generadors de calor, indispensables per a cuinar i mantindre calents qualssevol preparació culinària, els generadors de fred, bàsics per a conservar en les millors condicions els productes i allargar-ne la seua vida útil, i la maquinària auxiliar.
Seguidament s'exposen el conjunt de materials mòbils necessaris per a la cocció, preparació i conservació de tota classe d'elaboracions, és a dir la bateria de cuina.
Per últim, s'exposen les ferramentes de treball, fonamentalment els ganivets, i els utensilis bàsics.
SALUT I GANA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada