dimarts, 24 de novembre del 2009

Pollastre i capó del Prat


La qualitat de les aus depen de diversos factors entre els quals destaca la raça. Existixen distintes raçes que ens aporten unes característiques pròpies i diferenciades de la resta que fan que la seua carn siga més valorada. Huí en parlarem del pollastre i capó del Prat amb IGP (Indicació Geogràfica Protegida).
Es coneix com a Raça Catalana del Prat el conjunt de gallines i galls que presenten unes característiques comunes i que eren freqüents a la comarca del Baix Llobregat, en especial a la zona del delta. Es caracteritza per les plomes color verd amb reflexos metàl·lics als galls, i molt negres, a les gallines. També és característic el color blau pissarra de les potes i els dits. Tenen també una cresta de color vermell intens i bec fosc. Els pollastres i capons del Prat són alimentats amb un 70% de cereals, amb una criança mínima de 90 dies (els galls) i 182 dies (els capons). Estan prohibits els factors de creixement i es crien a terra en una densitat que no pot superar els 8 animals per metre quadrat. El resultat és una carn fina, melosa i sense greix excessiu.
Podem comprovar com la raça ve donada per un conjunt de factors, alimentació, gènere de vida i de criança, que determinen el sue tipo de carn.

Altres races d'aus amb qualitat pròpia en són:

-Ànec mut del Penedès -Capò de ramaders de muntanya del Bergueda -Gall del Penedès

-Pollastre de l'Empordà -Pollastre de pagès de ramaders de muntanya del Berguedà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada