diumenge, 8 de març del 2009

Cuina a la Xarxa

Per a començar a caminar l'aventura d'este bolg he pensat en publicar un més que interessant article del professor de cuina Juan Antonio Fernández Vila sobre la cuina a la xarxa. Ja que som molts els que pensem en la oportunitat que ens dona la xarxa per ensenyar i apendre, paga la pena. Si cerqueu la web http://www.cuinant.com/ trobareu més sobre este professor de cuina i altres coses interessants sobre gastronomia.



Cuina a la Xarxa . Cuina a la Xarxa . Publicat el 22 de septembre de 2007
Avui farem una visita per les pàgines gastronòmiques de la xarxa, a la recerca de les receptes més variades. A Internet es pot trobar de tot, i pel que fa a cuina la quantitat de llocs gastronòmics és immens. Però s’ha d’anar en compte i no aventurar-se a elaborar qualsevol recepta que trobem.Abans hem d’analitzar-les, comprovar les proporcions i si els ingredients proposats són fàcils d’aconseguir, i en cas de que no ho fossin, mirar de trobar-lis substituts.
Pel que fa a cuina internacional trobam:http://www.gastronoma.com/ , una plana d’on ens quedam amb la secció de cuina oriental: clara, senzilla i amb articles per aprendre a cuinar emprant les tècniques d’aquells països. També de cuina internacional podeu provar http://www.egipto.com/, www.cocinadelmundo.com o bé les seccions internacionals de www.guiamiguelin.com ; una plana on trobareu multitud d’articles gastronòmics, de gran qualitat i alguns de molta utilitat com la secció de cuina per a nins.
Però si el que cerqueu es innovació,descobrir els més avançats estris i les tècniques culinàries més capdavanteres aneu a http://www.cookingconcepts.com/ i a http://www.elbulli.com/totes dues planes vinculades a un dels millors cuiners d’arreu del mon ( o pot ser el millor) Ferran Adrià.
Ara bé si el que vos agrada es el dolç recomano http://www.molineriaypanaderia.com/una plana germana de la publicació professional del mateix nom, d’on destaquen les múltiples receptes de pa que podem trobar-hi .
Un lloc interessant per a visitar és http://www.afuegolento.com/ , la pàgina del cuiner Koldo Royo ( que te el seu restaurant al passeig marítim de Palma) ; on ha hi trobareu informació i articles de cuina, de cocteleria ,o articles gastronòmics de tota mena . Però el més interessant d’aquesta web és ,sens dubte, el seu xat; on , de part d’horabaixa , podeu xatejar amb persones d’arreu del món que tenen com a denominat comú la cuina. També d’aquesta pàgina podeu visitar el seu Foro, allà trobareu informació de quasi tot el referent al mon de la restauració, a més podeu participar en aquesta pàgina aportant les vostres receptes.
Altres adesses interessants són: http://www.interdelicatesses.com/,i http://www.cuinant.com/*www.nutricion.unizar.es, plana de la universitat de Saragossa on realitzen cursos de nutrició.
I per acabar aquest recorregut , recoman que visiteu els relats guanyadors del Primer Concurs Nacional de Relats Curts sobre Gastronomia i Erotisme . Una visió de la cuina un poc diferent del que estam habituats a http://www.guiamiguelin.com/gastroteca/relatos.htmll
Bon profit i fins a la setmana que ve.
La cuina a l’abast de tothom (II)
Webs de gastronomia.22 de septembre de 2007
Tal i com vàrem fer la setmana passada amb les revistes gastronòmiques, aquesta ho farem amb les webs: veurem les webs gastronòmiques més útils, sorprenents i fins hi tots divertides. Sens dubte un dels vehicles més emprats arreu del món per donar a conèixer la cultura gastronòmica o les iniciatives més interessants. Començarem el nostre viatge a través de les webs de cuina i gastronomia de les Illes.

Webs gastronòmiques de les Illes:
1.- www.buffetydecoracion.com
La primera que us recomano és www.buffetydecoracion.com, d’un bon amic, Juan Fernández Ginés , professor de cuina i pastisseria a Eivissa a l’IES Isidor Macabich.
Juan Fernández està al darrera de www.buffetydecoracion.com des de fa més de 10 anys, i en amb tot aquest temps a estat tal el seu èxit que la pàgina web a aparegut recomanada a les millors revistes informàtiques nacionals. A www.buffetydecoracion.com, podem trobar principalment tècniques i consells sobre el muntatge i decoració de bufets, decoració amb sucre , xocolata, massapà, massa de pa etc. També conta amb la col·laboració de grans cuiners i professionals de la decoració. Sens dubte una bona pàgina web per a aprendre molt.
2.- http://www.afuegolento.com/
Koldo Royo és el responsable d’aquesta web, un magazine digital amb articles, recaptes, articles, entrevistes i col·laboracions de cuiners de les illes o de fora. Podem trobar des de la recepta de l’ensaïmada o la coca de quarto fins a un article sobre les mores de betzer. També disposa de Foro i Xat gastronòmic.
3.- http://www.conselldemallorca.net/mallorca/cuina
La web gastronòmica del Consell de Mallorca. Receptari classificat segons les estacions de l’any.
4.- http://www.illesbalearsqualitat.es/illesbalearsqualitat/rdidactics.jsp
Amb la finalitat de promoure, entre els consumidors en general i en especial entre la població escolar, el coneixement dels aliments de les Illes Balears que gaudeixen de denominació de qualitat, la Conselleria d'Agricultura i Pesca ha editat un conjunt de materials didàctics que en aquesta web ens presenta.
5.- http://www.cuinant.com/
No podíem fer aquest repàs per les web mallorquines sense parlar de la web d’aquesta secció on podreu trobar tots els articles publicats en el setmanari Sóller des de l’any 2003 . A més a http://www.cuinant.com/ podeu trobar informació i articles sobre enologia, entomofàgia, micologia, decoració, rebosteria o història de la gastronomia. També podeu fer una visita virtual pel poble de Sóller. I com no http://www.cuinant.com/ disposa d’un ampli receptari amb aprop d’un milenar de receptes classificades per temes i que ha estat possible gràcies a la col·laboració de cuiners i cuiners de Sóller i de fora de les nostres terres.
6.- Restaurants a les Illes:
Si el que cercau és un bon restaurant provau aquestes guies de les nostres Illes: http://www.mallorcaweb.net/mallorcarest, http://www.restaurantesalacarta.com/ ; a bé teclejau directament: http://www.bensdavall.com/, http://www.escanyis.es/ o http://www.readshotel.com/
Altres webs gastronòmiques interessants:
Revistes digitals de gastronomia: http://www.apicius.es/ , http://www.consumer.es/web/es/nutricion/ http://www.gourmets.net/ .
Articles variats, història e informació gastronòmica: http://www.guiamiguelin.com/, http://www.historiacocina.com/ , http://www.ciberjob.org/ , http://www.karlosnet.com/, http://www.elplacerdeinvitar.com.ar/, http://www.cocinadelmundo.com/
Receptaris nacionals e internacionals : http://www.hola.com/gastronomia/, http://www.enlacocina.com/, http://www.cocinadelmundo.com/, http://www.arecetas.com/, http://www.recetas.net/, http://www.mundorecetas.com/ ,
Guies gastronòmiques: http://www.repsolypf.com/es_es/casa_y_hogar , http://www.guiacampsa.com/,
( Trobareu més informació ampliada i detallada d’aquestes webs a http://www.cuinant.com/, secció “links”)
Bé, s’han quedat moltes webs en el tinter però que anirem descobrint poc a poc. Bona setmana i fins d’aquí a set dies. parlemdecuina@hotmail.com
Agraïments a Juan Fernández Ginés

6 comentaris:

mariacarme ha dit...

Hola Enric, veig que ja domines prou bé questes coses. Sóc aficionada a la cuina, el que més m’agrada cuinar són “guisopos” que diu la meua iaia, es a dir, tot el que es menja amb cullera. Ella, la meua iaia, sempre ha cuinat molt bé, no és una dona de grans receptes però amb 4 ingredients fa uns plats per llepar-se els dits, jo tinc la teoria que com va passar tanta gana a la postguerra i tenia que apanyar-se amb el que tenia a l’abast per cuinar, ha aconseguit extraure tot el suc dels seus plats. He estat escodrinyant algunes webs que ens has recomanat i segur que les faré servir. Fins la pròxima...!

Enric Ferrero ha dit...

Hola MCarmen, quant de saber culinari atressoren les nostres àvies. A més a més pensa que abans es cuinava del que donava la terra, l'agriculturà tradicional, la que quasi tots els nostres avis, dels que tenim més de 40 anys, cultivaven, i dels animals del corral, qui no recorda el corral dels avis, amb gallines, pollastres, conills.., i la matacá anual del porc, que esdevenia una gran diada familiar. Les tasques estaven ben delimitades. Recorde eixos berenars en codonyat dintre del pa que em ficava la meua àvia, i la confitura de tomaquet, clar les tomaques es collia l'avi Vicent de la seua horta i l'avia Rosario les feia en pot, per a tindre'n tot l'any. Ara anem al super i hi ha de tot, però no és el mateix, els sabors, els olors i el gust no és el mateix. Salut i Gana

JRS ha dit...

Ostres, quina entrada al blog més completa. I els enllaços són molt interesants. Gràcies per compartir-los amb els demés!

Laura ha dit...

Hola Enric! crec que va a ser de molt bon gust saber que existeix el teu blog, aprendrem molt de cuina.

Maite Calatayud ha dit...

Ala quina passada de blog! Saps una cosa? M'ha vingut molt bé visitar el teu blog, perquè com que m'acabe de casa, la cuina i jo encara no som grans amigues. Amb el teu blog no tinc cap problema! En un tres i no res començaré a cuinar com una veritable cuinera professional. M'agrada molt la diversitat de pàgines que oferixes, així com la quantitat de receptes que hi inclouen. Enhorabona!

Anònim ha dit...

Hola Enric,
ja estic comprovant que aço si és un "senyor" blog, molt interessant.
Com a persona que m'agrada la cuina, estic molt sorpres de la quantitat d'informació que hi ha al teu blog.
Felicitats.

Publica un comentari a l'entrada