divendres, 6 de març del 2009

PRESENTACIÓ

PRESENTACIÓ
El per què de les coses
Este blog d’aula preten ser un espaí de comunicació entre el professor i els alumnes del mòdul de PCA (Prelaboració i Conservació d’Aliments), del 1r curs del CFGM de Cuina, del IES Llopís Marí de Cullera. A través del blog podrem publicar ud o documents referents a les ud, publicar les activitats a realitzar, entregar les activitats, publicar les fitxes tècniques, arxivar materials de classe, crear una biblioteca de recursos d’ interés…, en definitiva actuarem interactivament i de forma virtual.

El nom del blog ve donat per dues raons principals:

1.En primer lloc el Gust referit, per una part a la complaença o satisfacció d’ una persona al fer les coses ben fetes i, per altra, al gust que nosaltres sentim quan mengem a través d’ petit nombre de qualitats gustatives primàries (dolç, salat, amarg, àcid i umami). Brillat-Savarin va escriure: “Olor i sabor no són més que un sol sentit, el laboratori del qual és la boca i la ximeneia del qual és el nas.” Quan ingerim un aliment, les sensacions del gust provenen de la mescla de cinc qualitats gustatives primàries. Les aromes que es desprenen en la boca arriben a l’organ olfactiu per via retronasal, i les sensacions de l’olfacte provenen, tanmateix, de la barreja de milers de qualitats olfactives primàries. D’alguna manera, el sentit gustatiu és el fons, mentre que els detalls vénen donats per les aromes.



2. En segon lloc la Gana. Al començament de cada curs acadèmic, en la primera classe, els dic als nous i benvinguts alumnes de Cuina, que han decidit estudiar Cuina perquè els dona la gana i el gust. És a dir, ningú els obliga, ho han elegit per diverses raons i de forma voluntària i això s’ha d’aprofitar de forma positiva és un actiu per a tot el col·lectiu. A més a més la gana fa referencia a “voler [una persona] fer certa cosa, sense atendre a altres raons que no siguen el simple desig o apetència de fer-la”. També la gana es referix a la “bona disposició, interés i empeny en la realització de les coses: si consideren que una part important de l'èxit depén d'ells, trobaran temps i ganes. Quan hom aspira a ser un bon professional de la cuina necessita, com en qualsevol altre treball, les ganes i l'ajut que li han de permetre avançar en els diversos recorreguts als que obliga l’activitat, des del principi.

En definitiva el que es pretén a través d’este blog és facilitar la interacció professor-alumne i alumne-alumne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada